Arap kebabı

Arap kebabı
30 Aralık 2009 tarihinde eklendi, 3.784 kez okundu.

Antakya ilimize özgü lezzetli  ve pratik bir yemek …Bir iki yaprak fesleğen eklerseniz daha hoş bir lezzet olacaktır.

Bol karabiber tavsiye ederim…

Malzemeler:

  • 300 gr kıyma
  • 2 yemek  kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil sivribiber (yada 1 adet kırmızı dolmalık biber)
  • Bir tutam maydonoz
  • tuz,karabiber


Yapılışı:

Kıymamızı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Yağ  ince kıyılmış soğan ve sivribiber ilave edilip kavurmaya devam edelim. Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domateslerimizi ve ince kıyılmış maydonozumuzu ekleyelim.

Tuz ve karabiberide ekleyip kısık ateşte pişirelim.

Etiketler:

Arap kebabı Konusuna 3 Yorum Yapıldı
  1. tub@ diyor ki:

    mmm bizim mutfağın kokuları geliyor sankii… kayınvalidem çok yapar şekerim kendisi Antakya'lı dır…

    sevgiler canım:)

  2. Cahide diyor ki:

    Ya herkeste köfte,kebap hemen kalkıp yapasım geldi:)Her zamanki gibi çok nefis görünüyor ellerine sağlık canımsın.

  3. handenur diyor ki:

    Rumma, öncelikle içeceklerde şeker alışkanlığını bırakmayı sana tavsiye ederim. Ben 10 seneden fazladır hiç şekerli kahve veya çay içmiyorum, Türk kahvesi hariç ama çünkü o biraz acı geliyor bana. Alışınca inan bir daha şekerli içmek istmezsin, çayın, kahvenin gerçek tadını alıyor insan sahiden :)

    Tatlandırıcıya gelince; aslında hazır olarak kullandığımız herşeyin içinde tatlandırıcılar var ve üstelik sakarin veya aspartam kadar masum olmayan tatlandırıcılar.. Sağlık boyutunu gözetiyorsak öncelikle onları hayatımızdan yavaş yavaş çıkarmamız gerekiyor.

    Sakarin ise çok kullanıldığı için bir nevi insanlar üzerinde deneysel araştırması en iyi yapılmış olan bir tür ilaç. Ve şu ana kadar zararlı bir etkisi bulunmamış. Yalnızca şeker tadı veren ama şeker gibi vücutta yağa çevrilip depolanmayan bir madde. Kilo vermeye yardımcı olmadığını da bilerek kullanmak gerekir. Eğer şekerden vazgeçemiyorsak sakarin veya aspartam iyi birer alternatif. Sakarin şeker pancarından (beta vulgaris veya saccharum officinarum) üretilebildiği için de güvenilebilir bir nokta daha oluşturuyor bitkisel olması dolayısıyla. Yine de zorunlu haller dışında ilaç ve ilaç benzeri maddelerin kronik olarak kullanılması hiçbir zaman tavsiye edilmez.

    Şu bilgiler de bahsetmeye çalıştıklarımı doğruluyor, umarım faydalı olmuştur, sevgilerimle:

    "Artificial sweeteners are added to a wide variety of food, drinks, drugs and hygiene products. Since their introduction, the mass media have reported about potential cancer risks, which has contributed to undermine the public's sense of security. It can be assumed that every citizen of Western countries uses artificial sweeteners, knowingly or not. A cancer-inducing activity of one of these substances would mean a health risk to an entire population. We performed several PubMed searches of the National Library of Medicine for articles in English about artificial sweeteners. These articles included 'first generation' sweeteners such as saccharin, cyclamate and aspartame, as well as 'new generation' sweeteners such as acesulfame-K, sucralose, alitame and neotame. Epidemiological studies in humans did not find the bladder cancer-inducing effects of saccharin and cyclamate that had been reported from animal studies in rats. Despite some rather unscientific assumptions, there is no evidence that aspartame is carcinogenic."
    http://lib.bioinfo.pl/meid:118388

Sayfa başına git