Reyhan şerbeti

Reyhan şerbeti
8 Kasım 2012 tarihinde eklendi, 16.314 kez okundu.

reyhan şerbeti

reyhan şerbeti faydaları

şerbet tarifleri

reyhan şerbeti

Reyhan şerbetini duymayan bilmeyen kalmadı sanırım ..İnsanın içini ferahlatan hoş ve latif bir içecek..Reyhan şerbetinin tadı kokusu içenlere adeta şifa oluyor.

Reyhan şerbeti için gerekenler

Malzemeler:

  • 1 demet reyhan
  • 1 lt sıcak su
  • 6 dolu  çorba k. toz şeker
  • 3 iri parça limon tuzu veya 1 küçük limonun suyu

Reyhan şerbeti nasıl yapılır

Yapılışı:

1) Bir demet reyhanı sürahinin içine koyup, üzerine 1 lt. kaynar su dökün. (Yalnız mor renkli reyhan kullanın)
2) Reyhan suyunun içine 3 tane limon tuzu atın. (Daha fazlası tadını boza bilir. Limon tuzu reyhanın rengini suya salmasını sağlayacaktır)
3) Üzerine 6 yemek kaşığı şeker ilave edip, karıştırın. En az 2  saat bekletin.

reyhan şerbeti

reyhan şerbeti

 

Reyhanın faydaları nelerdir

reyhan

1. Güç Şifa: birçok tıbbi özellikleri vardır. Yaprakları bir sinir toniği ve aynı zamanda hafıza keskinleştirmek. Bunlar, bronş tüp nezle ile ilgili madde ve balgam çıkarma teşvik eder. Yaprakları mide güçlendirmek ve bol terleme neden olur. Bitki tohumu zamklı dır.

2. Ateş ve Soğuk algınlığı: Yağışlı sezon sırasında, sıtma ve dang humması için çay ile haşlanır yaygındır, körpe yaprakları, olduğunda,  hastalıklara karşı önleyici olarak hareket ederler. Akut ateş durumunda, su yarım litre toz kakule ile kaynatılıp şeker ve süt ile karıştırılarak yaprakları kaynatma sıcaklığına getirilir.yaprak suyu ateş düşürmek için kullanılabilir. her 2 ila 3 saatte bir verilmelidir.

3. Öksürük:  birçok Ayurvedik öksürük şurupları ve ekspektoranlar önemli bir bileşenidir. Bu bronşit ve astım mukus seferber olur. Çiğneme  soğuk algınlığı ve grip rahatlatır.

4. Boğaz ağrısı: fesleğen yaprakları haşlanır Su halinde içecek olarak alınabilir. Bu su, aynı zamanda, bir gargara olarak kullanılabilir.

5. Solunum Yolu Bozukluğu: bitki solunum sistemi bozukluğunun tedavisinde faydalıdır. Bal ve zencefil ile yaprakları bir kaynatma, bronşit, astım, grip, öksürük ve soğuk algınlığı için etkili bir çözümdür. Yaprak, karanfil ve tuz ile kaynatma da grip durumunda derhal rahatlama sağlar.

6. Böbrek Taşı: Basil böbrek üzerindeki etkisinin güçlendirilmesi olmuştur. 6 ay boyunca düzenli olarak alındığı takdirde böbrek taşı fesleğen yaprakları ve bal suyu, durumda idrar yolu vasıtasıyla düşürülür..

7. Kalp Bozukluğu: Fesleğen kalp hastalığı ve bunlardan kaynaklanan zayıflık bir olumlu etkisi vardır. Bu, kan kolesterol seviyesini düşürür.

8. Çocuk Sorunları: öksürük soğuk algınlığı gibi yaygın çocukluk sorunları, ateş, ishal ve kusma fesleğen yaprağı suyu olumlu yanıtverir.

9. Stres: Fesleğen bir ‘adaptogen’ ya da anti-stres maddesi olarak kabul edilmektedir. Son çalışmalar yaprakları strese karşı önemli bir koruma göze göstermiştir. sağlıklı kişiler stres önlemek için, fesleğen, günde iki kez 12 yaprak çiğnemelidir. Bu kanı temizler

10. Ağız Enfeksiyonları: yaprakları ağızda ülser ve enfeksiyon için etkilidir. Çiğnenmiş birkaç yaprak bu koşulları tedavi edecektir.

11. Böcek Alıntılar: ot böcek sokmaları veya sokması için bir profilaktik veya önleyici ve tedavi edici olduğunu. Yaprakların suyu Bir çay kaşığı bir kaç saatte bir alınır ve tekrar edilir. Taze suyu da etkilidir. Taze köklerini bir macun  yapılarak da böcek ve sülükler sokması durumunda etkilidir.

12. Cilt Hastalıkları: Lokal Uygulanan, fesleğen suyu mantar ve diğer deri hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Aynı zamanda, lökoderma tedavisinde de bazı naturopaths ile başarılı bir şekilde çalışılmıştır.

13. Dişler Bozukluğu: bitki diş rahatsızlıkları yararlıdır. Güneş ve toz kurutulur Bu yapraklar, diş fırçalama için de kullanılabilir. Aynı zamanda, bir macun haline yağ tertip ile karıştırılır ve diş macunu olarak kullanılabilir. Bu kötü nefes mücadelede, diş sağlığı bakımı ve diş etleri masaj için çok iyidir. Aynı zamanda, irin akması ve diğer diş rahatsızlıkları yararlıdır.

14. Baş ağrısı: Fesleğen baş ağrısı için iyi bir ilaç tır. Yaprakların bir kaynatma bu hastalık için verilebilir. Sandal ağacı macun ile karıştırılan yaprak serinlik sağlamak için alında uygulanabilir.

15. Göz Hastalıkları: Fesleğen suyu genellikle A vitamini eksikliğinin neden olduğu siyah fesleğen suyu İki damla yatmadan her gün gözlerinin içine konur  gece körlüğü için etkili bir çözümdür.

Yabancı bir siteden alıntıdır..Bir bilene danışmadan kullanmayın..

 

Etiketler:

Reyhan şerbeti Konusuna 8 Yorum Yapıldı
  1. Çok güzel. hakikaten denenmesi lazım. Hele hele Antalya da her evde saksılarda olan REYHANLARI kesinlikle denemeliyim.

  2. nursevin Sönmez diyor ki:

    Ellerinize sağlık.rengi önemli değil. lezzeti ve sağlıklısı .teşekkrüler.

  3. Aynur diyor ki:

    Reyhanı çok severim, kokusu geldi sanki :)

  4. Gönül Mutfağı diyor ki:

    bahçede kaldıysa biraz reyhan,deneyeyim ben de…güzel görünüyor;)

  5. Sibel Kale diyor ki:

    rummacım ellerine saglık bende limon tuzyerine yarım limonun suyunu ekliyorum

    1. Sibel Kale diyor ki:

      evet limonlada aynısı oluyor ben ilk yaptıdım zaman eşim vişne suyu sanmıştı

  6. Deniz diyor ki:

    Rengine bayıldım. Çok hoş görünüyor. Reyhanı severiz ama hiç içecek olarak denemedim. Bir denemeli. Ellerinize sağlık.

  7. rumma diyor ki:

    Sevgili arkadaşım Aslı denemiş..Fotoğraf için teşekkürler

Sayfa başına git