Gebelik Hesaplama Yöntemi
Gebelik hesaplama
Anne adaylarının en çok merak ettikleri konudur bebeğin hafta hafta ay ay gelişimini öğrenmek, bunun için sabırsızlanıp ilgiyle doktorlarına sorular sorarlar. Hafta hafta bebeğin gelişimini takip ederler. Önceleri uzmanlar gebelik hesaplamaları hafta hafta değil ay ay hesaplarlardı. Günümüzde ise hafta hafta hesaplanmakta ve bebek gelişimi hafta hafta gözlenmektedir.
Gebelik tarihi nasıl saptanır?
Anne adayının son adet tarihinden itibaren ilk haftası ile gebelik başlar 40 hafta sürer. Uzmanlar bu kırk hafta içerisinde bebeği gözlemler ve gelişimini takip eder. Anne adayına bebeğin gelişimi hakkında bilgi verirler. Bebeğin doğum tarihini ise anne adayının son adet tarihinden 3 ay geriye giderek 7 gün eklenerek doğum tarihini aşağı yukarı tahmin edilebilir.
Gebeliğin hafta hafta ve ay ay hesaplanması şöyledir:
- Hamilelikte 1. İla 4. Haftalar 1. Ay: bu haftalarda anne adayı gebe olduğunun pek bilemez.
- Hamilelikte 5. İla 8. Haftalar 2. Ay: bu haftalarda bebek embriyo görünümü Ancak bebeğin kafası yeni yeni oluşmaya başlamıştır.
- Hamilelikte 9. İla 13. Haftalar 3. Ay: bu haftalarda bebeğinizin organları şekillenmeye balar. Embriyo görünümü artık yok olmuş İnsan yavrusuna benzemeye başlamıştır. Bebeğiniz henüz çok küçük ama bütün hatları bu ayın sonunda oluşmuş olacaktır.
- Hamilelikte 14. İla 17. Haftalar 4. Ay: bu haftalarda bebeğinizin organları gelişmeye ve çalışmaya baş Bu ay bebeğinizin cinsiyeti bellidir. Bu haftalarda bebek hareketlenmeye başlar. Ufak ufak tekmeler ve kontrollerde kolunu kaldırıp indirdiğini görebilirsiniz.
- Hamilelikte 18. İla 21. Haftalar 5. Ay: bu haftalarda bebeğinizin tüm organları çalışmaya başlar ve hızla geliş Bebeğiniz artık kuvvetli tekmeler atar. Bu ay bebeğinizi net bir şekilde görebilirsiniz. Çünkü bebeğiniz artık büyüdü ve el, kol ve bacaklarını sürekli oynatıyor.
- Hamilelikte 22. İla 26. Haftalar 6. Ay: bu haftalarda bebeğinizin içi organları gelişmeye baş Akciğer, karaciğer, mide, böbrek gibi önemli organlar bu ay çalışmaya başlar ve hızla büyür. Bebeğiniz bu aydan sonra büyüme hızını baya bir artıracaktır.
- Hamilelikte 27. İla 31. Haftalar 7. Ay: bu haftalarda bebeğinizin bedeni minik tüycüklerle dolacaktı Saçları ve kaşları iyice belirginleşecektir. Bu durumda anne adayının midesi epey bir yanacaktır. Böyle bir durumda anne adayına şekersiz süt içmesini tavsiye ederiz.
- Hamilelikte 32. İla 35. Haftalar 8. Ay: bu haftalarda bebeğinizin akciğeri gelişmeye baş Bebeğin vücudundaki en son gelişen organ akciğerlerdir. Çünkü dışarıda ki hava sirkülasyonuna uyum sağlamak amaçlı bebek hazırlanır. Artık doğum yaklaşmıştır. Anne adayı hazırlıkları bitirmeye doğru adımları hızlandırmalıdır.
- Hamilelikte 36. İla 40. Haftalar 9. Ay: bu haftalarda bebeğinizin gelişimi tamamlanmıştı Artık bebeğiniz geliyor. Onun gelmesine kendinizi hazırlamalısınız.
Kaynak: jinekoloji.com
Henüz yorum yapılmamış.