Websitesi kurulumu

Websitesi kurulumu
17 Şubat 2010 tarihinde eklendi, 3.371 kez okundu.

Bir senelik blogcu deneyiminden sonra rumma.org ile devam etmeye karar kıldık demiştik yolun başında..

Aslında sevgili kardeşim websancakforum un admini  emre sayesinde bu cümle ile ve bu kadar kolay geçiş yaptım blogcudan websitesine…Sağolsun sadece siteyi kurmakla kalmayıp  , tüm tema sitelerini dolaşarak  beğendiğim temaları ,büyük bir sabırla ingilizceden türkçeye çevirdi.

Hosting konusunda bize yardımcı olan  arkadaşı blue -d ye yeri gelmişken teşekkür etmek istiyorum buradan…

Blogcudan arkadaşım sevgili Aynur un” nasıl blogdan websitesine geçebilirim ” sorusu üzerine diğer arkadaşlarada yol gösterir düşüncesiyle Rayna nın bu soruya verdiği cevabı sizlerle paylaşmak istedim:


  1. Öncelikle site kurabilmek için ingilizce adı ile domain türkçe tercüme ile alan adı satın almak gerekli. Bu ilk adım. biz hizmetleri türkçe olması fiyatları da uygun olduğu için isimtescil.net adresindenalan adımızı kredi kartı ile satın aldık .
  2. Ardından bir hosting hesabı satın almalısınız. Bunun için çeşitli hosting siteleri mevcut ,alan adı satan sitelerin çoğu artık hosting hizmeti de satıyorlar.hosting’i türkçeye çevirirsek” barındırma hizmeti” diyebiliriz. Her bir websitesi aslında bir bilgisayarın içinde saklanmakta ve bu bilgisayarlar toplanıp datacenterları oluşturmakta. Çok detaya girmezsek hosting yani barındırma hizmeti satın almalısınız. Burada da dikkat edeceğiniz nokta php destekleyen ve kullanım kolaylığı açısından cpanel desteği veren bir hosting hizmeti seçmelisiniz. ilk etapta çok okuyucunuz olmayacağı için bandwith yani ağ genişliği az olan bir hesap türü seçebilirsiniz. Yani bu tür hesaplar senelik 20 ile 60 tl arasında değişmekte. Sürekli ve kesintisiz bir hizmet istiyorsanız fiyattan ziyade kaliteli bir hosting şirketi tercih etmelisiniz. Alan adı ise senelik 10-15 dolar arasında,yani 20 tl alan adına 40-50 tl de hosting e para verdiğinizde toplamda cebinizden 70 ile 100 tl arası bir para çıkacaktır tabi bu ikisini alınca websiteniz otomatik olarak kurulmuyor.
  3. Öncelikle kendinize açacağınız sitenin amacına göre bir hazır sistem kurabilirsiniz. Eğer blog açacak iseniz, wordpress sistemi dünya çapında en yaygın ve kullanım alanı en geniş olan bir sistemdir. rumma.org emreyurdakul.com.tr hanimeli.org.tr gibi siteler wordpress ile hazırlanmış birer sitedir ve size örnek olabilir. wordpressin kullanımı ise oldukça kolaydır.Yalnız bu sistemi hosting hesabınıza kurmak, sitenize istediğiniz temayı uygulayıp türkçeleştirmek, gerekli eklentileri kurmak vesaire yani sitenize istediğiniz şekli verme tamamen tecrübe ve teknik bilgi isteyen bir olaydır.
  4. Bir de sitenin google a optimizasyon işlemi var; sadece site açmak ile google genelde indexleme yapmaz. Google ı sitenize çağırmak gerekiyor. Bu ayarlamaları 1 defalık yaptırdığınızda blogunuza yazı resim video ya da çeşitli içerikleri çok kolaylıkla ekleyebilirsiniz. kullandıkça tecrübe kazanacağınız bir sistem olacaktır.
  5. Eski bloglarınızı iki dakikada aktaramazsınız malesef.  Eski bloglarınızdaki tüm içeriği tekrardan teker teker eklemeniz gerekmekte. Blogger veya wordpressten yedekleme ile yüklediğiniz taktirde tam uyumlu hale gelmiyor ayrıca indeksleme adına teker teker eski yazılarınızı eklemeniz daha iyi bir seçim olacaktır.

Etiketler:

Websitesi kurulumu Konusuna 9 Yorum Yapıldı
  1. handenur diyor ki:

    Rumma benim de ileriki zamanlar için aklımın bir köşesinde vardı alan adı almak nasıl olur diye düşünüyordum, verdiğin bilgiler ve tavsiyeler çok iyi oldu çok sağol. diğer arkadaşların da çok faydalanacağından eminim..Hoşçakal..

  2. Cahide diyor ki:

    Paylaştığın iyi olmuş Rummacım, bende hep düşünüpte bir türlü yapamayanlardanım:)

  3. lavantalimon diyor ki:

    Merhablar,

    uğramışsınız iadeyi ziarete geldim hoş bir web sitesiyle karşılaştım

    hepsi harika olmuş

    ben de web siteai istiyoeum epeydir ama ne zman olucak bilmiyorum?:)

    güzel bilgiler tekrar gelip okuycağım

    sevgiler

  4. bekir diyor ki:

    özellikle wordpresste site kuranlar için iki eklenti çok önemli. 4.maddede buna biraz değinmişsiniz. fakat önemli bir konu kendinizi googlea tanıtmak.

    benim sürekli kullandığım ve memnun kaldığım iki eklenti var.

    http://wordpress.org/extend/plugins/google-sitema

    http://wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-se

    yukarıda verdiğim iki linkteki eklentiler arama motorlarında daha hızlı yer bulmasını sağlıyor. sadece bunlar değil ama bu eklentiler de gayet güzel işler yapıyor.

    bir örnek vermek gerekirse. kendi kişisel blogumda bir yazı yazdığım anda google bu yazıyı 5 dakika içinde indexliyor. bu iyi bir hız.

    pagerank ve arama motorlarında yer bulabilmek için ufak ayrıntılar. umarım yardımcı olur.

    1. rumma diyor ki:

      Teşekkür ederim verdiğiniz örnek ve bilgilendirmeler için Bekir bey..

      Bahsettiğiniz eklentilerin benzeri blogda kurulu imiş..:) Zira yeni açtığım bir konuya google dan gelinmesi benimde dikkatimi çekmişti , bu ne hız demiştim , demekki bu eklentilerle alakalı imiş..

      Sevgili lavantalimon Websitesini tavsiye ederim, öncelikle istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz en güzel tarafı ve yukarıda bahsettiğimiz gibi tabi bu içeriğinizin zenginliği ilede alakalı ama google ziyaretçileriniz artıyor dolayısıyla ziyaretçi sayınız..

      Blog hakkındaki düşünceleriniz için teşekkürler..:)

      sevgiler

  5. kursad diyor ki:

    Hayırlı olsun rumma

    1. rumma diyor ki:

      Teşekkür ederim…:)

  6. Cahide diyor ki:

    Rummacım ben yeniden sayfanda aradım bu konuyu ve yeniden okudum.Maille sorduğumada utandım biraz:P

    İnşaallah yapmaya çalışacağım..Tekrar teşekkürler…

  7. Aynur diyor ki:

    Rummacığım çooook geç farkettim malesef bu açıklamaları:( özürdilerim hemde sen benim sorum üzerine buna ihtiyaç duyduğunu yazdığın halde gözden kaçırmışım
    Ben artık sitemle mutluyum hamdolsun “tarifkolik”Öznurcuğumun da eline sağlık Allah razı olsun beni uğraştırmadan o herşeyi benim isteklerim doğrultusunda halletti
    tekrar özür canım:(
    sevgiler

Sayfa başına git